29 Aralık 2013 Pazar

Blog, facebook, twitter, instagram var mı başka sosyal medya ??



Sevgili Arkadaşlar, canlar, dostlar yıllarca başımın etini yediniz; “bir blog yapsan çok güzel olur, yaptığın ıvır zıvırın fotoğraflarını çekip yayımlarsın, sürüyle takipçin olur, illa bir blog yap falan filan..” diyerek, her elişi atraksiyonumu size tanıtmamın ardından bu cümleleri dinlettiniz bana.

Bir kez daha anlamış bulunmaktayım ki biz insanları memnun etmek imkânsız. Yaptım işte blogu, bilgisayarının sık kullanılanlarına ekle, aklına geldikçe bak, yok olmadı mı ? oraya e-posta ile takip edebilirsiniz kutusu koyduk, yaz oraya e-postanı, haberin olsun. O da olmadı maalesef.


Neymiş efendim neden facebook da almıyor muşum?

Peki bir de instagramım olsa olmaz mıymış?
Ya twitter ? en iyisi oymuş.

Rahata o kadar alıştık ki, İnternette bile bir şeyler araştırıyor olmaya tahammüllümüz yok.Özellikle son yıllardaki akıllı telefon uygulamaları ile istediğimiz her şey ilgi alanımıza göre gruplara ayrılarak sunuluyor bize. Asla şikayetçi değilim. Teknolojinin nimetleri konusunda bulup da bunayanlardan da değilim deee; bana iş çıkartıyorsunuz beni darlayan konu bu.


Aslında şikayetçi değil de “sonumuz böylemi olacaktı” dediğim birkaç konu var; Sosyal Medya dediğimiz şey dünyanın birçok ülkesinde toplumsal aydınlanma aracı oldu. Derdi zoru para ve çıkar olan basın’ın yerine, gündemi sosyal medya belirler oldu. Zaman zaman bu durum Türkiye’de de oluyor gibi fakat sıklıkla ülkemizde trend topik olan konuları görünce şok olabiliyor insan.


Örnek vermek istedim ama o kadar acayip örnekler var ki terbiyem müsaade etmedi.


“Uyarı arkadaşlarınız kıskançlıktan çatlayabilir” konulu göndermeler ile takipçi listenize 3500 kişi kazandırmayı vaat eden linkler var. Söz konusu kişiler hesaplarınızı ele geçirerek bazı dolaplar çevirip istediği konuları ve reklam linklerini  trend topik yapabiliyorlar, sonrasında bizleri şaşırtan konuların trend topik olmasına neden oluyorlar.


Aslında bizim "daha çok takipçi" zaafımız olması nedeni ile internet filtrelerine gerek kalmıyor. Bizler kendi kendimizi dikkate değer olmayan, görülmeyen, çok da önemli olmayan yapıyoruz.

Sözün özü sizler için Maybe it will be sunny olarak;

facebook
twitter
instagram (maybeitwillbesunny) hesapları açtım.

Güle güle kullanalım. Az sayıda ama güzel takipçilerimiz olsun.

22 Aralık 2013 Pazar

Mis kokulu dekoratif sabunlarım - Fabulous Decorative Soaps


   Mis kokulu sabunları bir güzel süsledim. Her zamanki gibi olayı biraz abartmışım. "Bakalım sarı renk nasıl olacak, yok bir de maviyi deneyelim" derken bir sürü oldular. Gerçi çokta güzel olmuş; giysi çekmecelerim, dolaplarım, banyom mis gibi kokuyor. Birkaç tanesine de sap yapıp evin girişine astım.Seviyorum temizlik kokusunu. Neyse yılbaşı için vereceğim hediyelerimi de bulmuş oldum böylelikle.

   Siz de isterseniz bana mail gönderebilir veya sopsy deki dükkanımdan sipariş verebilirsiniz hatta farklı renk ve modeller isterseniz seve seve denerim. Nikah şekeri veya bebek şekeri yerine kullanılabileceğini düşünüyorum.Her biri yine el yapımı olan özel kutularında size ulaşacaktır. Toplu siparişleriniz için fiyat konusunu görüşmekten çekinmeden mail gönderebilirsiniz.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

My DIY project

   Your home, wardrope and drawers going to smell perfect with Fabulous Decorative Soaps.

   And these are so beautiful gifts for christmas or wedding  party. 

What do you need?

1. different colour flandra
2. small artifical flowers
3.soap 
4. fabric for covering soap